lørdag den 31. december 2011

Kokosmakroner

Fordi jeg har blogget så lidt her på det sidste, får I to indlæg i dag! Fordi jeg er så utrolig generøs, får I nu min opskrift på december-kokosmakroner - perfekt i stedet for kransekage eller værtindegave... eller sunde snacks. Hvem gider det? Vi vil hellere have kokos med masser af sukker!

  • 1 æg
  • 2 dl kokosmel
  • 1,5 dl sukker
  • 1/2 dl hvedemel
  • 3-4 spsk sødmælk
  • 300 g mørk chokolade
  • Festligt kagepynt
Æg og sukker piskes sammen til en skummende, luftig masse. Kokosmel og hvedemel tilsættes, samt mælk indtil dejen kan formes. Ovnen tændes på 200 C (180 varmluft - det er en smart ny opfindelse, jeg lige har opdaget! Vindblæste kager!) og kokosmakronerne formes til små pyramider med bagsiden af to skeer. De skal højst have et kvarter i ovnen, men pas på de ikke brænder på!

Jeg smeltede chokoladen som alle profferne på tv gør det: 2/3 del af chokoladen smeltes i vandbad og resten hakkes fint og smeltes i den varme chokolade, som nu er taget ud af vandbadet. Når chokoladen bruges til overtræk, bliver den på mystisk vis pænere på den her måde.

Kokosmakronerne afkøles og pyntes med chokoladeovertræk og kagepynt. Mine skulle ligne juletræer, men måske ligner de i virkeligheden mest små nytårsraketter. Og de smager virkelig godt!

Ja, det her er endnu et klassisk nytårsindlæg

Her har man far lavet chokolademouse af sin nye flødeskumsspray-dims (sådan en de har på caféerne), som han fik i julegave. Tip til nytårsaften! Bare skaf dimsen først... Men det var smart, at det ikke skulle stå lang tid i køleskabet først.
Mine ønsker for det nye år:
  • At det bliver meget mere stressfrit!
  • At jeg drikker flere kopper kaffe af lyst end af nød.
  • At det bliver et godt sidste år på universitetet (hurra!).
  • At Hong Kong er fantastisk (oh yes, det bliver lige min gulerod i januar).
  • At jeg lærer at købe holdbare kvalitetsting (der måske koster lidt flere penge) i stedet for billige discountting, som går i stykker anden gang man bruger det. (Det tænker jeg især på her på årets største tøjkrisedag - december-festkjolen gik allerede i stykker juleaften. Åh, H&M...)
  • At jeg kommer til at løbe ture på mere end 3 km.
  • At min smartphone ikke går i stykker af alle de gange jeg taber den (fx ned af stentrapper).
  • At vi får afholdt mange gode arrangementer i vores nye, fantastiske lejlighed.
  • At hylden under vores vinduer holder til Jespers stadigt voksende portvinssamling.
  • At jeg har dage, hvor der ikke på forhånd er planlagt noget.
  • At Min kamp 3+4 er lige så gode som 1+2
  • At det virkelig er så sjovt at skrive et speciale som jeg forestiller mig.
  • At jeg bliver en bedre, sjovere, hyppigere og mere æstetisk bevidst blogger (og dermed begynder at få læsere og kommentarer igen).
  • At jeg bliver bedre til at få kommenteret på andre blogs, som jeg jo faktisk læser dagligt og nyder meget.
  • At vi får bare lidt sne.
  • At vi får bare lidt sommer.
  • At finanskrisen i Europa lærer os at sætte pris på andet end dyrt tøj og den rigtige kop filterkaffe.
  • At DU får et fantastisk år, som starter på en god aften.
Godt nytår!

søndag den 25. december 2011

Et udvalg af juletræer

Når man er skilsmissebarn får man lov til at holde jul to gange den 24.: Om morgenen og om aftenen. Det foregår naturligvis på skift hos min mor og far.

Her er morgenjuletræet hos min mor:

Den store pakke var til mig! Muahaha... :) det var en stor cykelkurv til ladet på min cykel!

Her er aftenjuletræet hos min far:

De opmærksomme læsere vil bemærke, at det er den samme stjerne på begge træer. Den fik vi allernådigst lov til at låne med hjem til min far, hvor der endnu ikke er indkøbt en ny stjerne.

Vi havde en dejlig dag med gaveudpakning både til morgenmad, frokost og aften. Ikke dårligt. Jeg har, udover cykelkurven, fået Mumi-tegneseriebøger, Mumiskåle, Min kamp 4 (Knausgaard), Zoo-årskort, abonnement på RUM og BoligLiv, gavekort til klipning og en foto-coffeetablebook om Havana. Dejligt!

I dag skriver jeg opgave, hvilket nok også kommer til at dominere resten af julen... as always.

Jeg håber I har haft en rigtig dejlig jul! :)

fredag den 23. december 2011

Nørrebro'sk julehygge og tyk dårlig samvittighed

I dag fik jeg pyntet færdigt op i vores lille hjem, og det hjalp gevaldigt på julestemningen. Desværre hjalp det overhovedet ikke på opgaven - jeg har skrevet omkring fem ord i dag... øv. Jeg er virkelig oprigtigt i tvivl om det bliver jul i år jeg bliver færdig med den og det bliver godt. Især det sidste. Men er det ikke sådan hver gang? Jeg fortrænger det gang til gang.

Nå, men nu vil jeg hengive mig til julen og derfor ingen opgaveskrivning og ingen blogning (blogging? blogning? pas!) i en kortvarig periode.

I mellemtiden får I alle disse billeder af lejligheden i julestemning.

Hej uskarphed. Her kan man ikke skrive opgave. Åbenbart.

Julepynt fra Butik NØ. Uendeligt fine, gid jeg havde flere!

Min veninde har lavet det fine perlepladehjerte til mig. Chilierne med lys i er vist fra Californien og zebraen fra Christianias julemarked stikker lige hovedet ud.

Et udvalg af guirlander.

En glimmerfugl er landet på ledningen.

Ved Jespers gamle Beatles-plakat ridder en nisse på min Victorias Secret-julehund.

Jespers portvinshjørne. (Vejen til Jespers hjerte er belagt med portvin.)

Wii-hjørnet.

Peberkager til juleaften (købt på tilbud i Netto til 7 kr. pakken - win!)

Årets indpakningstema. Grønt er godt for øjet. Eller noget.

Krea-hjørne. Og ja, der skal vist nogle billeder op og hænge bag de magneter der.

Læsning til opgaven. Det hjælper da på det, at bøger om børnelitteratur ser sjove ud. Og min første blomsterbuket i lang tid! Endelig kan man have blomster igen, når man ikke sover i sin stue (og er allergisk).

Julekager bagt af henholdsvis mig og Jesper, min mor og Netto.

Det var det. God jul, så!

torsdag den 22. december 2011

Julehjælp

Jeg kunne ikke rigtig fotografere gaverne efter som de jo er meget hemmelige. Men her er et julebillede fra lidt tidligere på måneden.
Hej. Jeg prøver lige at skrive en opgave samtidig med jeg holder jul. Jeg ved ikke lige om det er muligt, men der er ikke meget tid til andet. Men i dag har jeg pakket de sidste gaver ind, og så tænkte jeg på, at jeg måske kunne videregive mine gaveindpakningstricks. Jeg arbejdede i en legetøjsbutik i mit sabbatår, så jeg har pakket pænt meget ind. Så her er Cecilies gode råd til gaveindpakning!
  1. Brug mindre papir end du tror. Det overskydende papir klumper sammen, der hvor du taper enderne og ser grimt ud.
  2. Pak gaven ind så stramt som muligt uden at ødelægge papiret (som gerne må være holdbart, men tyndt).
  3. Hvis du lige mangler den der finger til at holde gavebåndet fast, så sløjfen kommer til at sidde i midten, så fortvivl ikke. Put i stedet for gavebåndet ind under det, der allerede er rundt om pakken, så sløjfen forbliver i midten.
  4. Kan du heller ikke få det krøllede bånd til at sidde pænt midt på pakken? Bind i stedet en sløjfe før du krøller båndet og krøl enderne til sidst. Det ser pænere ud.
  5. Selvfølgelig har man også glemt at købe til og fra-kort, eller der var kun fem i pakken. Men i så fald tømmer du bare din cafétaske for Gocards og klipper dem over i fire stykker - især hvis de bare har et mønster eller et maleri eller lignende fungerer det fint klippet over. Hullet til gavebåndet kan du lave med en hullemaskine.
  6. Hvis du skal pakke noget ind, som har en underlig form er der flere muligheder. Har man bølgepap, som vi brugte utallige meter af i legetøjsbutikken, er gaven reddet med det samme. Men æsker og pap-indmad fra æsker fra for eksempel da du købte din mobiltelefon eller dine nye sko kan sagtens bruges. Gør alt hvad du kan for at få det til at blive firkanten.
  7. I tilfælde af, at du ikke har mere gavepapir, kan du sagtens bruge et magasin med flotte billeder eller avisen, især hvis der er nogle overskrifter, der er relevante for modtageren. Men pas på blækken ikke smitter af på gaven.
Det var alt for i dag. Jeg er og bliver husmor-agtig åbenbart...

tirsdag den 13. december 2011

Flytterod fotodokumenteret

Jeg er en fortsat travl kvinde i disse dage, men I skal da ikke snydes for en enkelt opdatering en sjælden gang i mellem. Vi arbejder hårdt på lejligheden, men da vinterdage er så korte og vi også har studiet, arbejde og julearrangementer at forsøde dagene med, er vi endnu ikke færdige...


Her er vores stue. Vi mangler mest bare at få de sidste småting fra kasserne på plads, hænge hylder op og blive enige om hvor billederne skal hænge. Jesper har placeret et stykke spansk mandfolk over sofaen, og jeg har fået familievåbnet til at hænge på skabet, men der er meget at tage fat i endnu... hvor hænger man fx sin kæmpestore Simon Evans-plakat, når man kun har 220 cm til loftet?


Mere stue, skråvægge og virkelig mange plader, spil og dvd'er...


Spisebordet og et lille udpluk af vores meget store cd-samling. Der skal den altså ikke stå i særlig meget længere tid, men vi skal lige have fundet en smart løsning. Hvordan opbevarer I jeres cd'er?


Stuen set fra sofaen af. Vi har vist ikke rigtig nogle russiske avantgarde bøger, men det var en flot plakat. Til gengæld har vi masser af andre bøger - faktisk en ret flot og fyldestgørende samling af dansk litteratur, hvis vi selv skal sige det! Vi læser jo begge to Dansk, så det er ikke helt underligt. Vitrineskabet hang i mine oldeforældes hus og er nok omkring 100 år gammelt. Jeg synes det er fantastisk, og det indeholder mange af de flotteste ting, vi har! (Okay, okay, måske har jeg været en anelse dominerende i valget af, hvad der skulle være i det skab. Hm hm hm...)


Entré. Den er lidt blevet opsamlingsplads for ting, der skal i kælderen. (Ja, så bare kom forbi, hvis du mangler to gule Margrethe-skåle!) Ja, og det er en mistelten, der hænger der.


Køkkenet. Der er ikke særlig meget bordplads, så der bliver nemt lidt rodet. Men det er jeg jo så vant til. I øvrigt kan vi kigge ud over byens tage, når vi vasker op - det er magisk!


Mere køkken. Jeg skal snart bage boller, minder dette billede mig om. OG JEG FRALÆGGER MIG ALT ANSVAR FOR PLAKATEN TIL VENSTRE... skumle.


Soveværelse. Rart og hyggeligt :)

tirsdag den 6. december 2011

Støv og halløj på Nørrebro

 Ok ok, det her er ikke Nørrebro. Det er et tofarvet Aarhus set fra Aros. Men min computer med bluetooth, som jeg plejer at bruge til billeder (jaja, jeg har to computere. Jeg er den nørdedeste nørd i verden.) har jeg ikke lige pakket ud endnu.

Vi er i fuld gang med at pakke ud og sætte på plads, og det viser sig, at vi har rigtig mange ting til sammen. Surprice! Jesper gør sig mest i cd'er, plader, bøger og dvd'er, mens jeg har fået samlet mig køkkenudstyr nok til at lave fem-retters til 20 mennesker... Jeg har også en del tøj. Sørme. Og sko.

Super, at kønsrollerne ligesom er sat på plads så.

En ting der forsinker udpakningsprocessen lidt, er at jeg åbenbart er allergisk for støv i store mængder. (Det er de fleste mennesker i virkeligheden nok?) Jeg nyser helt sindsygt meget, når jeg pakker ud, så jeg kan ikke gøre det så lang tid ad gangen. Gad bare godt snart blive færdig, men jaja... tålmodighed er en dyd.

Nu vil jeg tage ud og have min sidste fonetik-time. (Lyder det bekendt? Hm, det skrev jeg nok også, godtroende, sidste år...)