fredag den 30. november 2012

Adventskalender med essays

Så rejser jeg til Berlin om lidt. Men inden da vil jeg da lige reklamere lidt for mit nye påfund: hver søndag i advent kommer der et afsnit af et essay, jeg har skrevet om min studietid.

Jeg var jo på essaykursus i sommer, og nu syntes jeg det var på tide, at jeg fik øvet mig lidt mere. Studietid-emnet var oplagt, da jeg næsten er færdig nu. Mangler kun specialet, og det er jo noget lidt andet. Derudover mødte jeg jo altså Jesper på studiet, så jeg får sikkert også lov til at proppe lidt juleromantik ind.

Så glæd jer til første afsnit på søndag :) Der var engang, at folk gik og sagde, at jeg skrev godt, så måske det er læseværdigt...

torsdag den 29. november 2012

Snydejul


Så blev det jul i det lille hjem. Egentlig plejer jeg aldrig at pynte op før den 1. december, men på lørdag er jeg altså i Berlin for at besøge min veninde. Derfor besluttede vi os for, at julen starter i dag, undtagelsesvist. Vi var meget bekymrede for om vi mon havde nok julepynt, men det viste sig, sjovt nok, at vi havde både en julekasse og en en julekasse i kælderen.

Nu er der meget julet i lejligheden. Billedet viser det nok ikke så godt, men jeg er løbet tør for billedplads på Blogger! Så det blev kun til et lavkvalitetsbillede fra iPad'en. Nu skal jeg lige overveje, hvordan jeg skal forholde mig til hele pladssituationen. Jeg har ikke rigtig lyst til at slette gamle blogindlæg, så det bliver nok noget med at betale for mere plads. Så nu må I til at trykke på de reklamer! Jeg får først udbetalt noget, når jeg har tjent 600 kr., og jeg kan godt afsløre, at der er lidt vej endnu...

Nu vil jeg pakke mit fineste og varmeste ventetøj, så jeg er klar til en weekend i jule-Berlin. Min veninde har lavet research og fundet de bedste julemarkeder og restauranter, så jeg satser på, at vi får en rigtig hyggelig tur. Vi bliver fem piger, så det er ren før-baby-venindekvalitetstid. Jeg glæder mig!

tirsdag den 20. november 2012

NY-anbefaling #3: Central Park

Der er egentlig ikke så meget at sige vedrørende denne NY-anbefaling, andet end: køb en hotdog, en is eller en take away-kaffe og gå en lang tur i fantastiske Central Park. Du vil ikke fortryde det.










søndag den 18. november 2012

Indrømmelse

Nåmen, hvis du er en af dem, der er meget bange for, at alting ændrer sig, når man bliver gravid, skal jeg da med glæde bekræfte dine bange anelser.

Alting ændrer sig.

Jeg tror nok, at jeg mest havde tænkt på hvor meget alting ændrer sig, når man har født barnet, hvilket jeg jo har til gode, men for øvrigt stadig satser på ændrer en del ting. Men her i 7. måned af graviditeten, kan jeg vist godt erklære, at den baby har ret meget indflydelse på mit liv.

Her til aften har jeg sagt nej tak til sociale planer for at sidde hjemme på sofaen og se tøsede ting på Netflix. Jeg orkede nemlig ikke at blive stresset af for mange planer i weekenden, og vi har allerede en del. Størstedelen består af at se på babyting. Festen startede fredag, hvor jeg tog tidligt hjem fra ølsmagning på mit arbejde (de foreslog ellers, at jeg kunne deltage og så bare dufte-vurdere alle øllene) for at nå en tur i IKEA inden de lukkede. Der så vi på pusleborde og prøvede at vurdere hvor vigtigt det egentlig er med alt den plads til puslingen. Slet ikke spor nødvendigt, blev vi enige om. (Og nu har jeg også spurgt de voksne, aka. min jordemodertante og min farmor, henholdvis mor til fire og fem børn. De gav mig ret. Længe leve erfaringer!)

I dag har jeg været til familiefødselsdag, så det var egentlig meget normalt, bortset fra alt den snak om babyer, som er ret relevant, når man er gravid i en børnerig familie som min. Og måske også bortset fra, at man sagtens kan gå amok i fødselsdagskage med henvisning til, at vi er to sultne kvinder i den her krop, men bare ikke kan nyde det særlig længe, fordi lidt senere kommer, argh, halsbrand! Virkelig irriterende ting ved tredje trimester. Kan heldigvis løses med syreneutraliserende piller, som jeg nu har lært, at alle gravide elsker.

I morgen er vi blevet inviteret til brunch (note to self: ikke glemme pillerne!) hos min far efterfulgt af gennemkigning af, hurra, babytøjet fra da jeg var lille! Det glæder jeg mig virkelig meget til, selvom jeg selvfølgelig frygter rotter, efter at de har haft gang i mange andre barndomsminder, de grådige bæster.

Mandag fortsætter festen hos min farmor og farfar, der har fundet familievuggen frem. Den skal måles (please ku' være i vores soveværelse, pretty pretty please!) og beundres, og så har jeg hørt min mor og min farmor snakke om planer om shine den op med nyt stof og den slags, som jeg virkelig ikke har forstand på, men i den grad sætter pris på, at de har.

Tadaa. Det er min (forlængede) weekend. Og jeg elsker det. Heroppe fra min trygge plads i sofaen på femte sal kan jeg høre den ikke-babyrelaterede fest være i fuld gang nede på gaden. Vi har en ret imponerende samling af bodegaer på vores gade, og de lyder til at være godt velbesøgte. Jeg har ikke det mindste lyst til at gå ned og få en øl, kedelig som jeg nok er.

Men jeg har drømt om min baby, og i drømmen var hun det sødeste, jeg nogensinde har set. Smarte underbevidsthed, sådan at minde mig om, hvorfor man gider være gravid med alt hvad der følger af besvær. (Uretfærdigt nok kunne babyen i drømmen kun sige "far" - hvad ligner det?!)

torsdag den 15. november 2012

Blomster og hurra


Jeg har fået gode nyheder, og det skal da fejres med et billede af de fine blomster, som min kærestes søster kom med forleden dag. Og så kan I også lige se kvaliteten af iPad minis kamera.

Og tak for jeres søde kommentarer i går :)

I går var jeg til lægen, som sendte mig videre til en fysioterapeut med beskeden "tegn på let bækkenløsning". Jeg var så heldig at få en tid allerede i dag, og hos Nørrebro Fysioterapi blev jeg undersøgt grundigt. Efter tre kvarters udspørgen og trykken og hiven og øvelser osv. kunne fysioterapeuten konkludere noget i retningen af forkortet muskulatur, men hæng mig ikke op på fagtermerne. Pointen var, at a) det er ikke bækkenløsning og b) det hænger muligvis også sammen med de rygproblemer, jeg altid har haft. Det afslørede sig især, da hun løftede mit ben, mens jeg lå ned, pressede det lidt op ad og jeg kunne mærke det hele vejen op ad benet, i lænden og i nakken.

Nu skal jeg bare lave nogle øvelser to-tre gange om ugen, så burde alting blive meget bedre. Nårhja, og forsøge at undgå at bukke mig foroverbøjet, hvilket desværre stadig udelukker en del husligt arbejde. Til gengæld må jeg godt gå på arbejde, og hvis jeg tager den lidt med ro, må jeg også godt tage til Berlin.

Det er så rart, når tingene hænger sammen, så ens rygproblemer fx har med hinanden at gøre og dermed kan lindres af det samme :)

Og nu vil jeg endelig begynde at glæde mig til min juleweekendtur til Berlin med mine veninder, hurra! :)

onsdag den 14. november 2012

Venten og tænken

Hvorfor dette billede? Måske noget med kvindekroppen eller simpelthen bare et billede af vores hjem set fra sofaen, hvor jeg tilbringer virkelig meget tid i øjeblikket.
Det her handler igen om graviditet, så dem der ikke gider læse om det, kan allerede nu klikke sig væk. Hej hej, hils den virkelige verden :)

Her på det sidste er det som om min mave er blevet meget tung og min krop ikke rigtig kan følge med. Det giver en masse smerter og dermed besvær, da jeg er blevet ret immobil. Jeg burde måske have set det komme, da min ryg altid har været lidt dum og ikke særlig stærk. Ikke alle gravide har  så ondt som mig, så nu må man endelig ikke lade sig skræmme!

Muligvis har det lidt at gøre med, at jeg ikke holder nok pauser og lægger mig ned midt på dagen og alt det der, man helst skal. Jeg har læst mange steder, at man helst skal tage en lur midt på dagen hver dag, men helt ærligt, hvis man bare arbejder noget der nærmer sig fuld tid, så skal man da have et ret fleksibelt arbejde for, at det kan lade sig gøre. På mit arbejde er der en sofa på gangen, men den kan jeg altså hverken sove eller hvile i. Højst holde en lille pause på vej ud til kopimaskinen.

Jeg har været øm i lænden i noget tid, men nu er det blevet meget slemt, ødelægger min nattesøvn og gør mig stort set ude af stand til at lave husligt arbejde - så gæt hvem der nu udfylder rollen som hjemmegående husfar...

Akademiker som jeg er, lavede jeg selvfølgelig lidt research for at sikre mig, at det bare var endnu et gravidsymptom i det efter sigende så besværlige tredje trimester. Men skæbnen ville det desværre sådan, at alle mine googlinger førte mig til artikler om, gys, bækkenløsning. Det er nok noget alle gravide frygter, måske især fordi det i rigtig mange tilfælde fører til sygemelding.

Efter at have vænnet og drejet mig 7. - 8.000 gange i nat og overvejet konsekvenserne, besluttede jeg mig til sidst for at få min læge involveret. Da jeg vågnede, følte jeg mig kortvarigt lidt pivet og skulle lige til bare at gå på arbejde, da jeg hørte min mors bekymrede stemme i baghovedet. Husk at passe på dig selv.

Når man efterhånden tit går og bekymrer sig for sit eget barn, kan man pludselig bedre forstå en mors bekymring. Så nu har jeg en akut lægetid i aften.

Hvis Google har ret, står den på sygemelding resten af tiden. Jeg håber på en lidt mildere straf (noget der indebærer massage?) men jeg skal nok love mig selv at gøre hvad lægen siger.


mandag den 12. november 2012

iPad mini - anmeldelse

I morgen har jeg haft min iPad mini i en uge, så jeg synes godt jeg kan anmelde den nu. Min anmeldelse er af gode grunde ikke en sammenligning med de store iPads eller andre tablets. For dette vil jeg henvise til Politiken og Berlingske, som begge har udnævnt minien til at være et rigtig godt køb i forhold til de andre.

Min baggrund for at anmelde er, at jeg aldrig har haft en tablet og faktisk i lang tid slet ikke ville have en. Det skal måske også tilføjes, at jeg er tidligere Mac-bruger, men da jeg sidste gang skulle have ny computer, valgte jeg en pc, da jeg syntes det var fjollet at bruge over dobbelt så mange penge på noget, der næsten kunne det samme. Så skulle baggrunden ligesom være på plads.

Det første jeg vil understrege er, at en iPad altså ikke er det samme som en mindre og smartere laptop. Det giver måske sig selv, men det er noget, jeg har måtte indse. Mange ting som jeg normalt ville bruge min laptop til, volder mig problemer. Fx at blogge. Jeg fandt hurtigt ud af at downloade Chrome, så Blogger-editoren i det hele taget kommer frem på skærmen. Men selv her dukker der mange problemer op. Man kan ikke scrolle ned over mange billeder og rette størrelsen, højremenuen med indstillinger opfører sig mærkeligt og mange funktioner, som fx Vis eksempel virker slet ikke. Først kunne jeg heller ikke hente billeder direkte fra iPad'ens fotoalbum, men nu har jeg fået øjeblikkelig upload til Google+, så mine billeder fra både iPad og telefon let kan benyttes fra Blogger. Men billedtunge indlæg kommer jeg nok til at lave fra min laptop.

Skrivefunktionen er heller ikke lige så nem som på en laptop. Det løser dog meget at adskille tastaturet til to dele: bare hiv i hver sin ende af det. Men jeg rammer stadig forkert i hver eneste sætning, og autocorrect bytter tit ord ud med andre, så "skrivefunktion" fx bliver til "skrigefugles". (Jeg skriver fra iPad'en nu.) Det kræver en del tilvænning og korrektur. Der er ligeså andre ting, der driver mig til vanvid af underlige genveje og funktioner, jeg ikke kender, men det synes jeg er meget karakteristisk for Apple-produkter: man bliver gladere for dem, når man kender og forstår alle tricks'ne. Derfor vil jeg også anbefale, at man allierer sig med en mere øvet iPad-bruger, som kan lære en lidt tricks.

Men nu til de virkelig smarte ting ved minien. Som erstatning for en bog eller et blad er den genial. Jeg fik lynhurtigt downloadet en bog fra eReolen (brug Safari til dette), fundet en prøveapp med to ugers gratis The Guardian og logget ind på bloglovin fra Chrome. Nu kan jeg læse bog, avis eller blogs meget nemt. iPad'en vejer næsten ingenting, så den er nem at tage med rundt, så man har masser af underholdning lige ved hånden. Det er en stor fordel for en gravid med lændesmerter, da jeg har brug for at sidde ned og holde mange pauser i løbet af dagen. Jeg forestiller mig også, at det bliver smart med en lille, handy tablet i den ene hånd, når man har en baby i den anden arm.

Kameraet er udmærket og optager fx video i HD- kvalitet. Det bliver helt sikkert også fedt med baby, men indtil videre bruger jeg det næsten ikke. Men jeg har jo også et spejlreflekskamera til hvis jeg får lyst til at tage gode billeder eller video.

Heldigvis kommer der jo hele tiden flere og bedre apps, så her er der mulighed for masser af udvikling. Jeg håber fx på en instagram med større billeder, en facebook, der ikke er elendig og en officiel Blogger-app, der virker.

Her ses vidunderet i et cover, jeg købte i Fona - som for øvrigt havde de samme covere som Eplehuset og flere til, bare billigere!




lørdag den 10. november 2012

Rødkål amok - Mortens aften



For første gang i mit liv fejrer jeg Mortens aften (på selve dagen). Vi har købt andebryst, og lige nu er Jesper ved at lave hjemmelavet rødkål. Vi skal også have rødkålssalat, som er rester fra i går. Salaten består af følgende ting:
  • Et halvt rødkålshoved, skåret fint
  • To appelsiner, skrællet og skåret i små stykker eller både
  • 100 g hakkede valnødder
  • En stor gulerod, hakket i små stykker
  • To stokke bladselleri, skåret i små stykker
Det hele blandes sammen, og så vil jeg foreslå et drys af sukker og lidt mere appelsinsaft, så det ikke bliver for bittert. Jeg overvejer også at tilføje æbler i dag.

Til dessert har vi købt æbleskiver. Jeg har inviteret min tømmermændsramte bror, så jeg håber ikke han er alt for skeptisk over for det let julede tema, men han plejer nu at dele min begejstring for årstidens fejringer. Jeg har i hvert fald meget lyst til vintermad, stearinlys og indendørs hygge :)


tirsdag den 6. november 2012

Fødselsdag-amok

Hej med jer. Min New York-guide tager sig stadig lige en kort pause, da jeg har haft travlt med at fejre min fødselsdag. Den rigtige dag er i dag, men i weekenden havde jeg gæster både lørdag og søndag. I går var jeg kort tilbage på min rigtige arbejde, hvilket var rart og trygt, men ikke så godt for min lænd, som efterhånden ikke rigtig kan håndtere noget som helst. Men det var slet ikke det det skulle handle om. Det skal selvfølgelig handle om min fødselsdag!


I lørdags havde jeg inviteret lidt veninder over til middag. Vi startede med vin og pistacienødder. Altså bortset fra dem af os, der startede med danskvand.


Mine søde veninder havde slået sig sammen og købt et king size supervaffeljern til mig. Der fulgte også et gavekort med på besøg og vaffelbagning, når baby er kommet. Ret perfekt! Og nu skal der laves virkelig mange vafler...


Pigerne havde bestilt avocadolagkage, så det fik de selvfølgelig. Jeg forsøgte mig frem med en blomst - men lagkagepyntning er måske ikke en af mine spidskompetencer.


Derfor blev søndagens lagkager ret simple i designet - men jeg skulle hilse fra den store familie og sige, at de var godt tilfredse med indholdet. Fra venstre: 1. Abrikosgrød, kagecreme og kakaoskum. 2. Banan, kagecreme og hakket orangechokolade (og flødeskum). 3. Avocadolagkage.


Jesper lavede en kick ass-varm kakao, som der heldigvis stadig er rester af.


I morges blev jeg vækket med blomster og en hjemmeskrevet sang, som indbefattede et gavekort på at spise på Måltid - en restaurant på toppen af Bispebjerg bakke, som vi tit har cyklet forbi.


Pakket ind i sangen var en fin gave, som indeholdte dette fantastiske porcelænsmumiur.


Kort efter kom mine forældre og bror forbi til vafler som helte-Jesper bagte (min lænd og jeg vil være ham evigt taknemmelig for alle de ting, han aflaster mig med i øjeblikket). Med sig havde min familie en minigave,  som vist i princippet er en ret stor gave. Uuh, der skal leges! Jeg er helt rundt på gulvet over at være så hip og med på noderne, at jeg ikke engang kunne få fat i et cover i dag, da det endnu ikke havde nået butikkerne.

Nu skal jeg lige have en lille lur, og så skal jeg i gang med luksus spaghetti med kødsovs til i aften, når min familie igen kommer forbi.

Luksus-fødselsdag :)